Lunchbröd med filmjölk, fullkorn, bovete, lin- och solrosfrön
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora frallor: 12

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

Om filmjölksbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lunchbröd med filmjölk, fullkorn, bovete, lin- och solrosfrön

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 299

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4444 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 7%

Portionsvikt: 124 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Om filmjölksbröd > %

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Smält matfett och häll i filmjölk. Värm till fingervarmt (ca 37°C).
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Tillsätt salt, sirap, linfrön, solrosfrön, bovete, kummin, brödkryddor och havregryn. Låt svälla i ca 5 minuter.
  3. Blanda ner mjölet och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö över ett tunt lager mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (cirka 30 minuter).
  4. Forma: Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i portionsbitar ā 140 gram/st. Rundriv (rulla) till bullar (läs mer > Så rundrivs deg). Platta till dem lätt. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåtar. Lägg över du och låt jäsa i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C i god tid.
  6. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över frön.
  7. Grädda en plåt i taget i ugn 10-15 minuter.
  8. Låt kakorna svalna under duk.

Kockens kommentar

Ljust matbröd kallas bröd med blandmjöl som rågsikt, eller fullkornsmjöl av olika slag, i motsats till vitt bröd som bakas av vetemjöl och mörkt bröd där rågmjöl är det karakteristiska. Läs mer > Om ljust matbröd. 

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 15 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsiktsbröd - grundrecept

Frallor, småfranska, kuvertbröd

Morotsbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem