Pressylta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Senap svensk

 

 

Rödbetor inlagda

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pressylta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 340

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3716 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 27%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 273 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Senap svensk 0%

Rödbetor inlagda 0%

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (2 tim 30 min + 8 tim )

  1. Lägg fläsklägg och kalvkött i en gryta. Häll i vatten så att det täcker köttet. Lägg i skalad lök, kryddnejlikor, kryddpeppar, lagerblad och salt (3 tsk salt per liter vatten). Låt koka upp och skumma av.

  2. Låt köttet koka på medellåg värme i 1,5 timme (tills köttet lossar från benet). Lägg i fläsksvålar i grytan efter halva tiden. Sila buljongen från koket och låt den småkoka på lägsta värme.

  3. Skär köttet i skivor. Doppa en handduk eller silduk i hett vatten och lägg den i en rundbottnad skål. Täck botten och kanter med fläsksvål (utsidan av svålen ska ligga mot handduken). Varva fett och kött och strö malen kryddpeppar mellan varven.

  4. Täck syltan med fläsksvål och knyt ihop duken med ett snöre. Sänk ner duken med syltan i den heta buljongen och låt sjuda i ca 15 min på medellåg värme. Lägg den sedan i press mellan två tallrikar eller liknande tunga föremål.

  5. Låt syltan stå i kylskåpet över natten innan servering. Tag bort duken och skär syltan i tunna skivor. Servera med senap, kokt potatis och inlagda rödbetor.

Kockens kommentar

Tillsätt rikligt med krydda till sylta som ska frysas eftersom kryddsmaken blir svagare under frysningen.

PASSAR TILL

Kokt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem