Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 340

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3716 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 27%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim 30 min + 8 tim )
- Lägg fläsklägg och kalvkött i en gryta. Häll i vatten så att det täcker köttet. Lägg i skalad lök, kryddnejlikor, kryddpeppar, lagerblad och salt (3 tsk salt per liter vatten). Låt koka upp och skumma av.
- Låt köttet koka på medellåg värme i 1,5 timme (tills köttet lossar från benet). Lägg i fläsksvålar i grytan efter halva tiden. Sila buljongen från koket och låt den småkoka på lägsta värme.
- Skär köttet i skivor. Doppa en handduk eller silduk i hett vatten och lägg den i en rundbottnad skål. Täck botten och kanter med fläsksvål (utsidan av svålen ska ligga mot handduken). Varva fett och kött och strö malen kryddpeppar mellan varven.
- Täck syltan med fläsksvål och knyt ihop duken med ett snöre. Sänk ner duken med syltan i den heta buljongen och låt sjuda i ca 15 min på medellåg värme. Lägg den sedan i press mellan två tallrikar eller liknande tunga föremål.
- Låt syltan stå i kylskåpet över natten innan servering. Tag bort duken och skär syltan i tunna skivor. Servera med senap, kokt potatis och inlagda rödbetor.
Kockens kommentar
Tillsätt rikligt med krydda till sylta som ska frysas eftersom kryddsmaken blir svagare under frysningen.