Skånsk brunkål av vitkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Äpple syrligt

3.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skånsk brunkål av vitkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 51

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 3

Recept: 957 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 466 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Äpple syrligt 3.0 styck 14%

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (1 tim 25 min )

  1. Skär vitkålen i strimlor. Bryn kålen i matfettet i en gryta på medelvärme. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Lägg över kålen i en ugnsfast form och ringla över sirap, soja, ättikssprit och kryddor. Häll på skinkspad eller kycklingbuljong. Salta och peppra.

  3. Ställ in formen i ugnen och låt koka i 45-60 minuter. Rör om då och då. Späd eventuellt med lite mer vätska.

  4. Servera brunkål tillsammans med syrliga äppleskivor till skinka, revbensspjäll eller fläskkorv.

Kockens kommentar

Brunkål på gammeldax skånskt maner, görs på strimlad vitkål enligt detta recept. Det finns dock en variant av bladkål som har brunaktiga blad och benämns brunkål.

PASSAR TILL

Julskinka

Revbensspjäll

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem