
Skånsk brunkål av vitkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 51

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 3
Recept: 957 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 25 min )
- Skär vitkålen i strimlor. Bryn kålen i matfettet i en gryta på medelvärme. Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg över kålen i en ugnsfast form och ringla över sirap, soja, ättikssprit och kryddor. Häll på skinkspad eller kycklingbuljong. Salta och peppra.
- Ställ in formen i ugnen och låt koka i 45-60 minuter. Rör om då och då. Späd eventuellt med lite mer vätska.
- Servera brunkål tillsammans med syrliga äppleskivor till skinka, revbensspjäll eller fläskkorv.
Kockens kommentar
Brunkål på gammeldax skånskt maner, görs på strimlad vitkål enligt detta recept. Det finns dock en variant av bladkål som har brunaktiga blad och benämns brunkål.