Risgrynsgröt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kanel mald

 

 

Smör normalsaltat

 

 

Mjölk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Risgrynsgröt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 242

GBR (GI) / port: 4

Recept: 970 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 214 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kanel mald 0%

Smör normalsaltat 0%

Mjölk 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim )

  1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på
    medellåg värme i cirka 10 minuter.

  2. Häll i mjölken och låt koka upp på nytt och låt gröten svälla under lock på medellåg värme i cirka 40 minuter utan omrörning. Smaksätt med sockret.

  3. Servera gröten med socker, kanel, smör och lite mjölk. Gröten passar också bra med kall sylt eller saftsoppa.

Kockens kommentar

Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt.
Den blir då ännu krämigare.

ANVÄND GRÖTRESTER

till Ris á la Malta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem