Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 242

GBR (GI) / port: 4
Recept: 970 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på
medellåg värme i cirka 10 minuter. - Häll i mjölken och låt koka upp på nytt och låt gröten svälla under lock på medellåg värme i cirka 40 minuter utan omrörning. Smaksätt med sockret.
- Servera gröten med socker, kanel, smör och lite mjölk. Gröten passar också bra med kall sylt eller saftsoppa.
Kockens kommentar
Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt.
Den blir då ännu krämigare.