Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 679

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2715 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 20 min )
- Skär den färska laxen i bitar. Lägg den färska laxen, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till en slät smet.
- Sätt på ugnen på 175°C och smöra en patéform.
- Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxskivorna/stavarna och laxsmeten i patéformen.
- Fyll en långpanna med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
- Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås.