Laxpaté
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vispgrädde

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Smör normalsaltat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxpaté

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 679

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2715 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 21%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 262 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 3.0 dl 40%

Salt och peppar 0%

Smör normalsaltat 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Skär den färska laxen i bitar. Lägg den färska laxen, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till en slät smet.

  2. Sätt på ugnen på 175°C och smöra en patéform.

  3. Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxskivorna/stavarna och laxsmeten i patéformen.

  4. Fyll en långpanna med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.

  5. Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås.

PASSAR TILL

Basilika sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem