Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 579

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om gratänger > Äts ej
Om potatisgratänger > Äts ej
Så ugnslagas potatis > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200-225ºC.
- Skala och skiva potatis och lök. Skala och finhacka vitlök. Riv ost.
- Smöra en gratängform. Varva lök och potatis. Salta och peppra. Häll på grädde och toppa med mer ost.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
- Tag ut formen och häll på mjölk. Grädda ytterligare 20-30 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen har fått fin färg.
Kockens kommentar
Om ytan blir för mörk innan potatisen blivit mjuk så kan potatisgratängen täckas över med aluminiumfolie. För att få krämig gratäng måste grädde+mjölk hålla minst 15% fett. Grädde och mjölk kan bytas ut mot matlagningsgrädde.