Potatisgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om gratänger >

 

 

Om potatisgratänger >

 

 

Så ugnslagas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Potatisgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 579

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2316 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 341 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om gratänger > Äts ej

Om potatisgratänger > Äts ej

Så ugnslagas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200-225ºC.
  2. Skala och skiva potatis och lök. Skala och finhacka vitlök. Riv ost.
  3. Smöra en gratängform. Varva lök och potatis. Salta och peppra. Häll på grädde och toppa med mer ost.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Tag ut formen och häll på mjölk. Grädda ytterligare 20-30 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen har fått fin färg.

Kockens kommentar

Om ytan blir för mörk innan potatisen blivit mjuk så kan potatisgratängen täckas över med aluminiumfolie. För att få krämig gratäng måste grädde+mjölk hålla minst 15% fett. Grädde och mjölk kan bytas ut mot matlagningsgrädde.

Passar till

Lammstek

Alt: Rotfruktsgratäng

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem