Smördegspaj med currykyckling
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 246
            Kcal / portion: 896
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 3584 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 16%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pajdeg osötad Äts ej
Så lagas matpajer > Äts ej
Om curry > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Förbered: Tina smördegen, men se till att den är kylskåpskall innan användning.
 - Fyllning: Skär kycklingfiléerna i små bitar. Hetta upp matolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme i några minuter tills den fått färg. Strö över salt, peppar och curry. 
 - Hacka purjolök och ananas smått.
 - Vispa ihop ägg med créme fraiche.
 - Sätt ugnen på 200ºC.
 - Paj: Ta ut pajdegen ur kylskåpet. Klä en form med 3/4 av smördegen. Skär resten i remsor.
 - Fyll pajen med kycklingbitar, ananas och purjolök. Häll över äggsmeten. Gör ett dekorativt galler av smördegsremsorna över pajen.  
 - Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Täck med folie om ytan blir för mörk. Ta ut och låt pajen vila i cirka 15 minuter.