Smördegspaj med currykyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

Pajdeg osötad

 

 

Så lagas matpajer >

 

 

Om curry >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smördegspaj med currykyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 896

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 16%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 364 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pajdeg osötad Äts ej

Så lagas matpajer > Äts ej

Om curry > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Förbered: Tina smördegen, men se till att den är kylskåpskall innan användning.
  2. Fyllning: Skär kycklingfiléerna i små bitar. Hetta upp matolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelhög värme i några minuter tills den fått färg. Strö över salt, peppar och curry.
  3. Hacka purjolök och ananas smått.
  4. Vispa ihop ägg med créme fraiche.
  5. Sätt ugnen på 200ºC.
  6. Paj: Ta ut pajdegen ur kylskåpet. Klä en form med 3/4 av smördegen. Skär resten i remsor. 
  7. Fyll pajen med kycklingbitar, ananas och purjolök. Häll över äggsmeten. Gör ett dekorativt galler av smördegsremsorna över pajen. 
  8. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Täck med folie om ytan blir för mörk. Ta ut och låt pajen vila i cirka 15 minuter.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Passar till

Svensk ceasarsallad

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem