Kassler med ananas
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Råris

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kassler med ananas

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2655 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 472 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Råris 4.0 dl 44%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (30 min )

  1. Ris: Hetta upp matolja i stekkastrull och stek riset i på medelvärme tills det börjar ta färg. Häll på dubbla mängden lättsaltat vatten. Låt småkoka på låg värme tills allt vatten har kokat in (cirka 15 minuter).
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kassler: Skiva köttet. Riv ost. Varva kassler och ananas i en ugnsfast form. Peppra och strö över lite curry och riven ost. Kassler är av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.
  4. Sätt i in i ugnen i 5 minuter tills osten har smält. Blanda grädde och fond och häll i formen. Låt kasslern stå i ytterligare 10 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Kassler är lättsaltad benfri kotlettrad ("ytterfilé") av gris, som varmröks i hög fuktighet i 65-70°C. Namngivet i slutet av 1800-talet efter staden Cassel i Tyskland. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Panngrillad kassler

Kassler hawaii

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem