Kassler Hawaii med klyftpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kassler Hawaii med klyftpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1746 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 351 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 31%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 7%

Salt 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Förbered: Skala och riv ingefära. Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Skär kassler i tjocka skivor.
  3. Potatis: Lägg potatisen i ungssäker form eller på ungsplåt och häll på lite matolja. Salta. Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
  4. Sås: Ta ananassaften från burken och koka upp i en kastrull med riven ingefära och fond. Red (blanda ner) senap. Ta av från plattan, senap får ej koka (=besk).
  5. Kassler: Hetta upp grillpanna på högsta värme. När den är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 2 minuter. Grilla ananas på ena sidan i 2 minuter.
  6. Lägg upp kasslern med en ananasskiva ovanpå. Garnera gärna med något grönt.

Kockens kommentar

Kassler som vara är salt och behöver därför inte saltas mer. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem