
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 3
Recept: 594 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Honung flytande 2.0 tsk 8%
Timjan färskhackad 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 32%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skär äpplena i klyftor och rensa dem från kärnor. Stek dem i smör på medelhög värme i någon minut så de får lite färg. Strö över kanel och lägg dem på ett fat.
- Skala och riv morötter och palsternacka. Skär purjolöken i skivor. Stek alltsammans i smör på medelhög värme i ca 2 minuter. Tag av stekpannan från plattan och häll över kanel, salt och honung.
- Fördela äppelklyftor och rotfruktsblandning på fyra tallrikar. Strö över färsk timjan.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)