
Mango- och limeglaserat kycklinglår
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2607 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Mangosalsa: Skala och skär mango i tärningar. Hacka chili fint. Lägg allt i en skål och riv över skal från lime och pressa över juice. Blanda med crème fraiche och lite salt.
- Hetta upp matfett i stekpanna och stek kycklinglåren hastigt på hög värme, tills de fått fin stekyta.
- Salta och peppra lätt och lägg över i en ugnsfast form. Häll över steksky och skeda över mangosalsan. Ställ in kycklingen i ugnen och efterstek i 15-20 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Sås: Smält smör, tillsätt kycklingfond, grädde och juice. Smaka av med curry, salt, peppar och gärna med lite steksky. Låt småkoka till lagom konsistens.
Kockens kommentar
Om inte chili finns att tillgå så går det bra att byta ut den mot några stänk tabascosås.
Vill man inte ha en alltför söt sås utan istället föredrar en lite mer sötsur currysås, så kan ananasjuicen bytas ut mot limejuice.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel