Mango- och limeglaserat kycklinglår
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Råris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mango- och limeglaserat kycklinglår

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2607 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 427 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Råris 3.0 dl 34%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Mangosalsa: Skala och skär mango i tärningar. Hacka chili fint. Lägg allt i en skål och riv över skal från lime och pressa över juice. Blanda med crème fraiche och lite salt.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna och stek kycklinglåren hastigt på hög värme, tills de fått fin stekyta.
  4. Salta och peppra lätt och lägg över i en ugnsfast form. Häll över steksky och skeda över mangosalsan. Ställ in kycklingen i ugnen och efterstek i 15-20 minuter. 
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Sås: Smält smör, tillsätt kycklingfond, grädde och juice. Smaka av med curry, salt, peppar och gärna med lite steksky.  Låt småkoka till lagom konsistens. 

Kockens kommentar

Om inte chili finns att tillgå så går det bra att byta ut den mot några stänk tabascosås. 

Vill man inte ha en alltför söt sås utan istället föredrar en lite mer sötsur currysås, så kan ananasjuicen bytas ut mot limejuice.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem