Floating island - marängö i vaniljsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas maränger >

 

 

Om maräng >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Floating island - marängö i vaniljsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 484

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1937 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 180 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas maränger > Äts ej

Om maräng > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (12 min )

  1. Värm vaniljsås. Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan.
  2. Vispa äggvita och florsocker till hårt skum. Läs mer > Så vispas ägg.
  3. Koka upp vatten, låt sjuda. Låt äggsmet i portions­­klumpar glida ner i det sjudande vattnet. Låt ligga i 3-5 minuter tills de stelnat. Vänd dem några gånger i vattnet.
  4. Häll upp vaniljsås i tallrikar. Placera äggmassan i mitten.

Kockens kommentar

Detta recept är en förenklad variant av det franska originalet Oeufs ā la neige (fr. "snöägg"). Se dito recept. Läs mer > Om maränger. 

och Ile flottante (fr. "flytande ö") är fransk maräng med socker (läs mer > Så lagas maränger) flytande i crčme Anglaise (= vaniljsås, läs mer > Om vaniljsås, äggkräm).

Menyförslag

Förrätt: Rotfruktssallad

Huvudrätt: Mangokyckling

Efterrätt: Floating island

Alternativ: Hemlagad vanljsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem