
Floating island - marängö i vaniljsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 484

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1937 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas maränger > Äts ej
Om maräng > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Värm vaniljsås. Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan.
- Vispa äggvita och florsocker till hårt skum. Läs mer > Så vispas ägg.
- Koka upp vatten, låt sjuda. Låt äggsmet i portionsklumpar glida ner i det sjudande vattnet. Låt ligga i 3-5 minuter tills de stelnat. Vänd dem några gånger i vattnet.
- Häll upp vaniljsås i tallrikar. Placera äggmassan i mitten.
Kockens kommentar
Detta recept är en förenklad variant av det franska originalet Oeufs ā la neige (fr. "snöägg"). Se dito recept. Läs mer > Om maränger.
och Ile flottante (fr. "flytande ö") är fransk maräng med socker (läs mer > Så lagas maränger) flytande i crčme Anglaise (= vaniljsås, läs mer > Om vaniljsås, äggkräm).
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)