
Piggvar Petter i madeirasås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Torka av fisken med papper. Smöra en ugnsfast form och lägg i fisken. Salta och peppra.
- Sätt in i ugn i cirka 1 timme. Den är klar när skinnet lossar lätt. Riv av skinnet.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Sås: Häll vatten och madeira i en kastrull. Koka ner till halva volymen.
- Tag av kastrullen från plattan. Tillsätt fond och vispa ner smör klimpvis. Låt småkoka några minuter.
- Finhacka timjan och tillsätt i såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Fisk tillagad på svag värme (100ºC i ugn), blir saftigare än vid högre värme. Det kan vara svårt att veta när plattfisken är klar, men en bra regel är att när skinnet lätt kan dras av är fisken klar.
Piggvar som art anses "missgynnad" dvs viss utrotningsrisk.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)