
Grönsaksfrittata - italiensk omelett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Ansa paprika och squash. Strimla eller skiva.
- Knäck och vispa samman ägg med en gaffel. Salta lätt och peppra.
- Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Fräs paprika och squash någon minut. Häll i hälften av äggvispet. Sänk värmen och låt steka i 2 minuter. Häll på resten av äggblandningen och låt steka i ytterligare 2 minuter.
- Skiva parmesan jämt över ytan på omeletten. Strö över basilikablad.
- Sätt in stekpannan högt upp i ugnen och laga i cirka 8 minuter, tills osten har smält.
- Servera.
Kockens kommentar
För att göra italiensk frittata så behöver man en stekpanna som kan sättas in i ugnen. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.