Grönsaksfrittata - italiensk omelett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grönsaksfrittata - italiensk omelett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 351 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Ansa paprika och squash. Strimla eller skiva.
  3. Knäck och vispa samman ägg med en gaffel. Salta lätt och peppra.
  4. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Fräs paprika och squash någon minut. Häll i hälften av äggvispet. Sänk värmen och låt steka i 2 minuter. Häll på resten av äggblandningen och låt steka i ytterligare 2 minuter.
  5. Skiva parmesan jämt över ytan på omeletten. Strö över basilikablad.
  6. Sätt in stekpannan högt upp i ugnen och laga i cirka 8 minuter, tills osten har smält.
  7. Servera.

Kockens kommentar

För att göra italiensk frittata så behöver man en stekpanna som kan sättas in i ugnen. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Alternativ

Frukostfrittata

Bondomelett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem