
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3037 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om stekpannor > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Tasty" under bilden.
- Sätt ugnen på 180°C. Det behövs en stor stekpanna som kan sättas in i ugnen.
- Knäck ägg i en bunke, tillsätt grädde, salt och peppar. Vispa samman. Ställ in i kylskåpet.
- Skiva bacon och stek den. Lägg åt sidan.
- Skala och hacka lök. Stek den glansig och mjuk utan att bränna.
- Halvera tomaterna. Tillsätt dessa och spenat i pannan. Blanda väl. Låt steka några minuter. Tillsätt bacon.
- Häll äggsmeten över och rör i riven hårdost.
- Sätt in pannan i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut och skär upp i portionsbitar. Servera.