Rapphöna i konjaksås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Brytbönor färska

200.0 

gram

Rönnbärsgelé

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rapphöna i konjaksås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 886

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3543 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 492 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 15%

Brytbönor färska 200.0 gram 2%

Rönnbärsgelé 2.0 dl 18%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skär loss lår och filé. Ansa bönor, skala och tärna potatis.
  2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn fågeln några minuter på vardera sidorna till fin färg. Sänk värmen och efterstek 15 minuter under lock. Ta ur och låt vila 5-10 minuter.
  3. Hetta under tiden upp matfett i panna på medelhög värme. Stek potatisen knaprig. Salta.
  4. Koka bönor i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.
  5. Sås: Häll grädde, fond och brandy i en kastrull. Koka upp. Smaksätt med lite sky, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka i 5 minuter.

Kockens kommentar

Passar till

Förslag förrättssoppa

Förslag efterrätt

Hemlagad rönnbärsgelé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem