
Rapphöna i konjaksås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 886

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3543 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 15%
Brytbönor färska 200.0 gram 2%
Rönnbärsgelé 2.0 dl 18%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Skär loss lår och filé. Ansa bönor, skala och tärna potatis.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn fågeln några minuter på vardera sidorna till fin färg. Sänk värmen och efterstek 15 minuter under lock. Ta ur och låt vila 5-10 minuter.
- Hetta under tiden upp matfett i panna på medelhög värme. Stek potatisen knaprig. Salta.
- Koka bönor i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.
- Sås: Häll grädde, fond och brandy i en kastrull. Koka upp. Smaksätt med lite sky, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka i 5 minuter.
Kockens kommentar
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel