
Gazpacho con Petter (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 1
Recept: 695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om soppor > Äts ej
Så skållar man > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Soppa: Koka upp vatten och skålla tomaterna (30 sek). Låt tomaterna svalna något, dra av skinnet.
- Ansa och skär gurka, lök, paprika och tomat i små bitar.
- Lägg hälften av grönsakerna och hälften av tomatjuicen i matberedare och mixa till fin puré, alternativt använd mixerstav.
- Häll purén i en stor skål, tillsätt resten av tomatjuicen, olivolja, vinäger och tabasco. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt i minst 1 timme.
- Krutonger: Skiva bröd och skär bort kanterna. Tärna 1x1 cm.
- Skala vitlök. Gnid in en stekpanna med en halv vitlöksklyfta.
- Värm upp matolja på medelhög värme. Stek krutonger gyllenbruna och knapriga utan att svartbränna.
- Servera: Ta fram soppan, tillsätt pressad vitlök. Garnera med krutonger och kryddgrönt.
Kockens kommentar
Eftersom vi sällan hittar riktigt solmogna, saftiga tomater i Sverige, i synnerhet vintertid, kan man i stället använda tomatjuice. Rätten kan förberedas i god tid och bör serveras väl kyld. Fungerar utmärkt varma sommardagar som enkel måltid. Dubblera i så fall mängden och servera ett gott bröd till.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)