
Tsatsiki (tzatziki) grekisk yohurtsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 104

GBR (GI) / port: 0
Recept: 518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om inlagd gurka > Äts ej
Om vita såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Finhacka dill.
- Skala gurka och gröp ur det mjuka frökärnepartiet som tas bort. Grovriv den fasta delen.
- Skala och riv vitlök (eller pressa).
- Blanda ingredienserna utom olivoljan. Droppa olivolja över och ställ kallt.
Kockens kommentar
Tsatsiki (Grekisk gurkyoghurt) passar väl till kryddstarka kötträtter. Naturell standardyoghurt ger en lösare konsistens än grekisk eller turkisk yoghurt. Vill man få vanlig yoghurt fastare, vattnar man ur knappt dubbla mängden i en silduk eller genom ett kaffefilter. Låt stå och droppa i 2-3 timmar. (se recept > Tzatziki - grundrecept). Läs mer > Om inlagd gurka.
Alternativ, passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)