Tsatsiki (tzatziki) grekisk yohurtsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Om inlagd gurka >

 

 

Om vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tsatsiki (tzatziki) grekisk yohurtsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 104

GBR (GI) / port: 0

Recept: 518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 112 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om inlagd gurka > Äts ej

Om vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka dill.
  2. Skala gurka och gröp ur det mjuka frökärnepartiet som tas bort. Grovriv den fasta delen.
  3. Skala och riv vitlök (eller pressa).
  4. Blanda ingredienserna utom olivoljan. Droppa olivolja över och ställ kallt.

Kockens kommentar

Tsatsiki (Grekisk gurkyoghurt) passar väl till kryddstarka kötträtter. Naturell standardyoghurt ger en lösare konsistens än grekisk eller turkisk yoghurt. Vill man få vanlig yoghurt fastare, vattnar man ur knappt dubbla mängden i en silduk eller genom ett kaffefilter. Låt stå och droppa i 2-3 timmar. (se recept > Tzatziki - grundrecept). Läs mer > Om inlagd gurka.

Alternativ, passar till

Tzatziki - grundrecept

Grekiska köttbullar

Grekisk lammstek

Souvlaki med pita

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem