
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Gurkyoghurt: Skala, hacka/mosa vitlök. Finhacka gurka och dill. Blanda alla ingredienserna och ställ in i kylskåp.
- Tina spenat, krama ut vattnet och hacka. Skala och finhacka/mosa vitlök. Skala och skär potatis i klyftor.
- Blanda färs med spenat, vitlök, ägg och 1/4-del av fonden till en smidig smet. Smaka av med salt, peppar och timjan. Forma köttbullar och tryck in en kub ost.
- Skär citronerna i klyftor och koka dem med potatis i saltat vatten på medelvärme i 10 minuter. Ta ur och låt rinna av.
- Stek potatisen i matolja på hög värme i 3 minuter. Krydda.
- Bryn bullarna hastigt runt om i matolja på hög värme i en stekpanna ett par minuter.
- Koka upp vatten med resten av fonden i en kastrull. Lägg i bullarna och låt sjuda i cirka 10 minuter.
- Citronsås: Blanda såsingredienserna i kastrull och låt sjuda i 5 minuter.
Kockens kommentar
Bifteki betyder biffstek och egentligen steks eller grillas de som större, platta köttfärsbiffar. Det är en klassisk grekisk rätt som tillagas på många sätt. Lammfärs, fetaost, vitlök, timjan, mynta och persilja är klassiska ingredienser.