Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om lammfärsbullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bifteki - grekiska lammfärsbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3621 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 485 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om lammfärsbullar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Gurkyoghurt: Skala, hacka/mosa vitlök. Finhacka gurka och dill. Blanda alla ingredienserna och ställ in i kylskåp.
  2. Tina spenat, krama ut vattnet och hacka. Skala och finhacka/mosa vitlök. Skala och skär potatis i klyftor.
  3. Blanda färs med spenat, vitlök, ägg och 1/4-del av fonden till en smidig smet. Smaka av med salt, peppar och timjan. Forma köttbullar och tryck in en kub ost.
  4. Skär citronerna i klyftor och koka dem med potatis i saltat vatten på medelvärme i 10 minuter. Ta ur och låt rinna av.
  5. Stek potatisen i matolja på hög värme i 3 minuter. Krydda. 
  6. Bryn bullarna hastigt runt om i matolja på hög värme i en stekpanna ett par minuter.
  7. Koka upp vatten med resten av fonden i en kastrull. Lägg i bullarna och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  8. Citronsås: Blanda såsingredienserna i kastrull och låt sjuda i 5 minuter.

Kockens kommentar

Bifteki betyder biffstek och egentligen steks eller grillas de som större, platta köttfärsbiffar. Det är en klassisk grekisk rätt som tillagas på många sätt. Lammfärs, fetaost, vitlök, timjan, mynta och persilja är klassiska ingredienser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem