Citruscylinder med grönpeppar och glass
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citruscylinder med grönpeppar och glass

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 361

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1446 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 423 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om glass > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min + 2 tim )

  1. Skala frukten och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (cirka 5 centimeter i diameter).
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på låg värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem.
  4. Häll den varma juicen över frukten. Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 2 timmar i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen).
  5. Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Menyförslag

Förrätt: Carpaccio variazione

Efterrätt: Citruscylinder

Huvudrätt: Hummer med ingefärssås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem