
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 361

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1446 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min + 2 tim )
- Skala frukten och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (cirka 5 centimeter i diameter).
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på låg värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem.
- Häll den varma juicen över frukten. Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 2 timmar i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen).
- Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion. Garnera med mynta eller citronmeliss.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)