
Hummer med ingefärssås (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 509

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
- Finriv ingefära och limeskal.
Finhacka även dillen. - Raita: Koka upp vatten och skålla (lägg i) tomaterna i 10 sekunder. Spola dem i kallt vatten och skala.
- Dela tomaterna på mitten och gröp ur kärnhuset. Skär dem i små fyrkanter. Blanda med limeskal och dill.
- Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.
- Rör ner smör försiktigt, bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Rättan kan tillredas i förväg. Ställ hummer och raita kallt. Värm upp såsen före servering och lägg upp. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)