
Kalvsmörsås till stekt kött
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 280

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 1
Recept: 878 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 27%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smörsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Finhacka persilja.
- Reducera: Häll fond, vatten, socker och citronsaft i en stekpanna på medelvärme. Koka upp under omröring. Låt småkoka till halv mängd.
- Montera: Vispa ner smör klickvis, en liten bit i taget på svag värme. Såsen skall hålla 40-50°C under tillredning. För hög värme får såsen att skära sig. Vispa samman väl innan nästa smörbit tillsätts. Läs mer > Om smörsåser.
- Tillsätt finhackad persilja.
- Såsen passar till stekt kött och fågel.
Kockens kommentar
Detta är en emulsionssås, det vill säga en sås där två ovänner förenas. I detta fallet binds vätska med fett genom vispning på svag värme. Läs mer > Om smörsåser.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)