Piccata Petter - kalvschnitzel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Grillpanna >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Piccata Petter - kalvschnitzel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 704

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2816 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 412 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Grillpanna > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skär köttet i cm-stora skivor och banka ut dem med knuten hand till cirka dubbel storlek. Salta och peppra köttet och vänd i mjöl. Finhacka persilja. Pressa citronsaft.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp olja i (grill-)stekpanna på högsta värme. Bryn köttet snabbt 1-2 minuter på var sida. Låt köttet vila på en tallrik.
  4. Sås: Koka upp vatten+fond, socker och citronsaft. Låt sjuda i 5 minuter. Vispa ner klickvis kallt smör. Tillsätt finhackad persilja.
  5. Lägg tillbaka köttet i pannan och vänd det i såsen. Lägg upp.

Kockens kommentar

Riktigt fint kalvkött (gödkalv) är nästan vitt och kommer från kalvar uppfödda på mjölk. Dyrt och svårt att få tag på i Sverige. Ju äldre kalven blir, desto mörkare blir köttet. En "kalv" är högst 8 månader gammal, därefter kallas de ungnöt upp till 3 års ålder. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem