
Piccata Petter - kalvschnitzel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 704

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Grillpanna > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skär köttet i cm-stora skivor och banka ut dem med knuten hand till cirka dubbel storlek. Salta och peppra köttet och vänd i mjöl. Finhacka persilja. Pressa citronsaft.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp olja i (grill-)stekpanna på högsta värme. Bryn köttet snabbt 1-2 minuter på var sida. Låt köttet vila på en tallrik.
- Sås: Koka upp vatten+fond, socker och citronsaft. Låt sjuda i 5 minuter. Vispa ner klickvis kallt smör. Tillsätt finhackad persilja.
- Lägg tillbaka köttet i pannan och vänd det i såsen. Lägg upp.
Kockens kommentar
Riktigt fint kalvkött (gödkalv) är nästan vitt och kommer från kalvar uppfödda på mjölk. Dyrt och svårt att få tag på i Sverige. Ju äldre kalven blir, desto mörkare blir köttet. En "kalv" är högst 8 månader gammal, därefter kallas de ungnöt upp till 3 års ålder.