
Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 733

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2067 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 73%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sås och såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Finhacka schalottenlök. Fräs den lätt i smör på medellåg värme i cirka 5 minuter tills mjuk utan att bränna.
- Reducera: Häll på vin och anisspit och låt småkoka tills vätskan har reducerats till 1/3-del.
- Montera: Vispa ner smör, lite i taget tills allt smör absorberats i såsen.
- Passar till stekt kött av nöt, lamm och vilt.
Kockens kommentar
Detta är en variant av smörsåsen beurre blanc. Se detta recept för detaljerad beskrivning av tillagning. För fler såsalternativ klicka på Såser till kött i ingredienslistan.
Vattenreduktion = bortkokad vätska. Detta för att få korrekt angivelse av såsmängd och näringsvärden. Läs mer, klicka på begreppet.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)