
Stekt forell med kapris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2386 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis. Rensa fisken om den inte är urtagen. Förbered sallat.
- Enkelpanera: Häll upp mjöl på en tallrik. Vänd forellen i mjöl. Skaka av överflödigt mjöl. Det skall vara ett tunt lager.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek fisken 3-5 minuter på varje sida.
- Tillsätt kapris mot slutet av stekningen. Salta och peppra.
- Lägg upp fisken på tallrik, häll över steksmöret. Servera.
Kockens kommentar
Forell är ett samlingsbegrepp för olika laxfiskar, inte en speciell art. Oftast avses mindre fisk (< 500 gram/st) av regnbåge, röding, och sik vilka är lagom stora att tillagas hela (läs mer > Om foreller).
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)