Stekt forell med kapris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om foreller >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt forell med kapris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2386 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 404 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om foreller > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis. Rensa fisken om den inte är urtagen. Förbered sallat.
  2. Enkelpanera: Häll upp mjöl på en tallrik. Vänd forellen i mjöl. Skaka av överflödigt mjöl. Det skall vara ett tunt lager.
  3. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek fisken 3-5 minuter på varje sida.
  4. Tillsätt kapris mot slutet av stekningen. Salta och peppra.
  5. Lägg upp fisken på tallrik, häll över steksmöret. Servera.

Kockens kommentar

Forell är ett samlingsbegrepp för olika laxfiskar, inte en speciell art. Oftast avses mindre fisk (< 500 gram/st) av regnbåge, röding, och sik vilka är lagom stora att tillagas hela (läs mer > Om foreller).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem