Truite au bleu - blåforell
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Blåkoka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Truite au bleu - blåforell

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2160 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 378 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Blåkoka > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sås: Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett i en stekpanna på medellåg värme 3-5 minuter.
  2. Tillsätt mjölk och majsstärkelse. Låt småkoka cirka 20 minuter. Tillsätt mot slutet extra majsstärkelse eller mjölk för lagom konsistens.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Koka upp vatten med ättika och övriga ingredienser. Låt koka i 10 minuter.
  5. Lägg i fisken och tag av kastrullen från värmen. Låt fisken ligga i spadet 5-10 minuter, tills köttet är genomkokt och lossar lätt från ryggbenet.

Kockens kommentar

Blåforell är en klassisk recept. För att fisken (skinnet) skall bli blå måste fisken vara purfärsk, helst läggas levande i kokande vatten. Läs mer > Blåkoka.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem