
Truite au bleu - blåforell
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sås: Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett i en stekpanna på medellåg värme 3-5 minuter.
- Tillsätt mjölk och majsstärkelse. Låt småkoka cirka 20 minuter. Tillsätt mot slutet extra majsstärkelse eller mjölk för lagom konsistens.
- Skala och koka potatis.
- Koka upp vatten med ättika och övriga ingredienser. Låt koka i 10 minuter.
- Lägg i fisken och tag av kastrullen från värmen. Låt fisken ligga i spadet 5-10 minuter, tills köttet är genomkokt och lossar lätt från ryggbenet.
Kockens kommentar
Blåforell är en klassisk recept. För att fisken (skinnet) skall bli blå måste fisken vara purfärsk, helst läggas levande i kokande vatten. Läs mer > Blåkoka.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)