Piggvar med linspuré och chokladsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om chokladsås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Piggvar med linspuré och chokladsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 824

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3296 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 503 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om chokladsås > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Tärna och stek bacon krispigt i panna på medelhög värme utan fett. Låt torka på hushållspapper.
  2. Klipp lite persilja och stek den i fettet på hög värme. Låt torka på hushållspapper.
  3. Linspuré: Skala och skiva morot, lök och vitlök. Lägg linser, morot, lök, vitlök, späck, fond, vatten och timjan i en kastrull. Koka upp och låt koka svagt i 7 minuter. Klipp i persilja och koka i ytterligare 3 minuter.
  4. Tag av kastrullen från värmen. Sila av hälften av spadet. Häll resten i en matberedare (eller använd mixerstav) och mixa till slät puré.
  5. Smaka av med vinäger, smör, salt och peppar. Värm eventuellt på purén före servering om den har kallnat.
  6. Chokladsås: Låt chokladen smälta i vattenbad (liten kastrull stående i större med sjudande vatten).
  7. Koka upp vatten, fond och vitt vin i en annan kastrull. Tag av från plattan och häll i chokladen under vispning. Smaka av med salt, peppar och socker. Värm på inför servering.
  8. Fisk: Koka upp vatten. Ångkoka fisken cirka 4 minuter, tills den blivit kritvit och genomkokt.
  9. Lägg upp. Garnera med bacon och persilja.

Kockens kommentar

Piggvar som art anses "missgynnad" dvs viss utrotningsrisk. Läs mer i Varufakta > Hotade fiskarter.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem