Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 795

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3180 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Om gratinering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Finhacka persilja.
- Picka små hål i sötpotatisen med gaffel eller halvera dem om de är stora. Pensla i så fall ytan med olja. Sätt i ugn cirka 50 minuter.
- Smörj en plåt med matfett. Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.
- Blanda senap med majonnäs. Bred på ett tjockt lager på fisken. Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.
- När potatisen är klar, sätt grillen på 250°C.
- Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente).
- Gratinera fisken i 2-3 minuter i övre delen av ugnen till fin färg utan att svartbränna.
Kockens kommentar
En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är tillbehöret som tar tid, i vårt fall sötpotatisen. Välj helst 4 portionspotatisar eller två stora som halveras för snabbare tillagning. Receptidén hämtad från Bocuse d´Or = kock-VM.
Alternativ
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)