Majonnästunga
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

Om gratinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Majonnästunga

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 795

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3180 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 16%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 380 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Om gratinering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Finhacka persilja.
  2. Picka små hål i sötpotatisen med gaffel eller halvera dem om de är stora. Pensla i så fall ytan med olja. Sätt i ugn cirka 50 minuter.
  3. Smörj en plåt med matfett. Lägg fisken på plåten. Salta och peppra.
  4. Blanda senap med majonnäs. Bred på ett tjockt lager på fisken. Lägg på rikligt med persilja, tryck ner den lätt i majonnäsen.
  5. När potatisen är klar, sätt grillen på 250°C.
  6. Koka upp vatten och lägg i sparris. Koka i max 2 minuter (al dente).
  7. Gratinera fisken i 2-3 minuter i övre delen av ugnen till fin färg utan att svartbränna.

Kockens kommentar

En mycket snabb, enkel och god huvudrätt. Det är tillbehöret som tar tid, i vårt fall sötpotatisen. Välj helst 4 portionspotatisar eller två stora som halveras för snabbare tillagning. Receptidén hämtad från Bocuse d´Or = kock-VM.

Alternativ

Hemlagad majonnäs

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem