Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3113 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vatten 5.0 dl Äts ej
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 3%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Platta ut filéerna till ca 1 cm tjocka. Klappa in paprikapulver, salt och peppar. Vänd i vetemjöl. Skiva champinjonerna.
- Pilaffris: Skala och finhacka lök. Fräs löken i smör på medelhög värme i kastrull ca 3 minuter utan att bränna. Tillsätt ris och låt fräsa i 5 minuter.
- Häll på vatten+fond. Låt småkoka under lock tills vattnet har kokat in (ca 15 min). Finhacka persilja och vitlök samt tillsätt. Salta och rör ner smör före servering.
- Stek köttet i smör på medelhög värme, tills vacker gulbrun yta (2 minuter på var sida). Köttet skall vara en aning rosa inuti. Ta ur.
- Stek svamp i cirka 5 minuter. Tillsätt portvin och grädde. Sänk värmen och låt småkoka i cirka 10 minuter. Tag av från plattan och rör ner smör. Smaka av med salt, peppar och citron.
- Lägg upp och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Receptet hämtat från Parisrestaurangen Maxims klassiske kökschef monsieur Barth. En äkta fransk matkonstnär, som var noga med kvalitet, smak och konsistens, men som inte brydde sig om "krusiduller". Receptet som begrepp förekommer i Sverige men inte i Frankrike, trots att det kommer därifrån.