
Kokt champinjonkyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2601 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Skala morötter och skär i långa skivor, eller råriv. Moroten och rotsellerin till grytan skärs i bitar. Skala och hacka lök. Skiva svamp.
- Lägg kycklingen i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt fond, salt och peppar. Kocka upp och skumma av väl. Tillsätt rotfrukterna.
- Låt sjuda 20-30 minuter under lock, tills köttet är genomkokt (benfri kyckling tar kortare tid). Ta av sladdrigt skinnet innan servering.
- Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Låt morötterna koka med i 5 minuter.
- Sås: Smält matfett i en kastrull och fräs lök och champinjonerna i cirka 5 minuter på medelhög värme, utan att bränna löken.
- Vispa ner lite matlagningmjöl. Späd med silad buljong från kycklingen och tillsätt grädde. Låt småkoka 3-5 minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Koka gärna kyckling med skinn vilket skyddar köttet mot uttorkning och ger smak åt skyn. Kokt är den sladdrig och ganska osmaklig, varför det kan vara läge att ta bort innan servering. Läs mer > Så kokas höns.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel