Lök på laxkotletten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

1.0 

styck

Potatis

0.8 

kilo

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lök på laxkotletten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 462 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 2%

Potatis 0.8 kilo 23%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Sås: Häll vin, vatten+fond i en kastrull och koka ner till hälften. Vispa ner några smörklickar och tag av från värmen. Tillsätt lite matlag­nings­mjöl om tjockare sås önskas.
  3. Skala lök och skär den på tvären till lökringar. Blanda mjöl med lite salt på en tallrik och vänd löken i mjölet. Droppa citron på båda sidorna av laxen och vänd laxen i mjölkblandningen.
  4. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek löken tills den fått en gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
  5. Stek fisken i 3-5 minuter på vardera sidan.

Kockens kommentar

En nackdel med laxkotletter är att de innehåller vassa avskurna ben, så var aktsam.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem