
Lök på laxkotletten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2305 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 2%
Potatis 0.8 kilo 23%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis.
- Sås: Häll vin, vatten+fond i en kastrull och koka ner till hälften. Vispa ner några smörklickar och tag av från värmen. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas.
- Skala lök och skär den på tvären till lökringar. Blanda mjöl med lite salt på en tallrik och vänd löken i mjölet. Droppa citron på båda sidorna av laxen och vänd laxen i mjölkblandningen.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek löken tills den fått en gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
- Stek fisken i 3-5 minuter på vardera sidan.
Kockens kommentar
En nackdel med laxkotletter är att de innehåller vassa avskurna ben, så var aktsam.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)