
Råbiff - biff tartar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om köttfärsrätter > Äts ej
Om tillagning kött > Äts ej
På tartarers vis > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Skala och hacka lök. Hacka gurka och rödbetor.
- Forma nötfärsen till runda biffar och lägg på tallrikar. Fina runda biffar får man om man använder en matring eller stansa ut med ett stort glas.
- Lägg lök, kapris, gurka och rödbetor i separata skålar, eller runt om.
- Gör en grop i mitten på varje biff för äggula, eller häll upp gulan i ett snapsglas.
- Servera med valda tillbehör, salt- och pepparkvarn, rostat vitt bröd eller hårt bröd. Låt gästerna blanda själva.
Kockens kommentar
Använd alltid nymald färs och endast 100% nötfärs. Köttfärs är en bakteriekänslig vara. Servera inte i äggulan i äggskal på biffen. Skalet har ofta bakterier på utsidan. Säg till butiken att mala kött (innanlår av nöt) till råbiff. Tartarer = mongoliskt ryttarfolk. Läs mer > På tartarers vis.