
Råbiff på macka (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1392 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (7 min )
- Skala och finhacka lök.
- Bred matfett på bröd. Platta ut köttfärs ovanpå.
- Lägg på lök, kapris och äggula.
- Servera. Låt gästen salta och peppra efter egen smak och krydda med till exempel worcestershiresås eller tabasco.
Kockens kommentar
Säg till i butiken att mala nötkött till råbiff. Köttet skall vara purfärskt och malt av ytter- eller innanlår. Andra tillbehör som finhackad gurka, rödbetor eller dylikt passar också bra som garnering (läs mer > Om råbiff). Äggskal bör vara rengjorda på utsidan om de används som på bilden. Ytan kan vara bakterierik, men inte insidan. Mest hygieniskt är att lägga upp utan skal.