
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1538 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Platta ut oxfiléskivorna till tunna skivor och lägg dem på tallrik.
- Skala och finhacka lök.
Bred ut löken i en ring mitt på oxfilén. - Lägg löjrom på löken och rå äggula överst.
- Servera med gott färskt eller rostat vitt bröd. Låt gästerna själva salta och peppra.
Kockens kommentar
Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för vitt bröd och lika delar röd lök, gul lök och gräslök. Rätten troligen uppkallad efter operasångaren Per (Pelle) Janzon 1844-1889. Han lär även ha givit namn åt Janssons frestelse. En tigerbiff är antingen råbiff, eller rå oxfilé med löjrom.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)