Oxfilétartar med vaktelägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om råbiff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oxfilétartar med vaktelägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 172

GBR (GI) / port: 0

Recept: 688 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 168 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om råbiff > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka lök. Skär rödbetor och oxfilén i småbitar. Blanda med övriga ingredienser i en skål (utom vakteläggen).
  2. Forma blandningen till runda biffar på tallrikar (i metallring). Salta och peppra.
  3. Tryck ut en liten grop i mitten på varje biff och placera gulan från ett rått vaktelägg i. Dekorera med en kvist av någon färsk ört.

Kockens kommentar

Serveras som lättare måltid med ett gott bröd till, eller som matig förrätt. Tartarer = mongoliskt ryttarfolk. Enligt sägnen lade tartarerna kött under hästsadeln när de red, för att möra köttet. Läs mer > Om råbiff.

Alternativ

Råbiff

Pelle Janssons tigerbiff

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem