Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2700 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grillpanna > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Om råbiff > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Skala och hacka lök. Hacka rödbetor.
Blanda alla ingredienser utom persilja i en skål. Salta. Låt gärna vila en stund. - Hetta upp en (grill-)panna på medelhög värme. Forma biffar och halstra dem cirka 2 minuter på var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti för att fortfarande vara "råbiff".
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och rör om.
- Lägg upp och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Lägger man till rödbetor blir det liknande en Biff ā la Lindström. Se dito recept. Läs mer se > Om råbiff. En genomstekt råbiff = köttburgare (läs mer > Om köttfärsrätter).