
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1963 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Dela blokålen i mindre buketter. Koka upp vatten med lite salt. Koka blomkålen 3-4 minuter. Ta ur.
- Skala och finhacka lök, finhacka rödbetor. Blanda färs med lök, rödbetor, kapris, ägg, salt och peppar. Forma biffar.
- Hetta upp matfett i panna och stek biffarna på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida. Biffarna skall vara lätt råa inuti.
- Sky: Vispa ur pannan med lite vatten.
Kockens kommentar
Biffarna blir godast om den görs på nymald färs och steks så snart som möjligt. Eftersom köttet skall vara lätt rått, måste nötfärs användas. Mjölk skall inte användas i färsen då den kan skära sig med rödbetorna. En svensk klassiker, jämför med "originalet".