Ugnslagade spareribs, tunna revben
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 3

Så lagas revbensspjäll >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Om äppelmos >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagade spareribs, tunna revben

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 896

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2689 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 589 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Om äppelmos > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Glasyr: Blanda salt, ingefära och peppar med honung och pensla köttet. Alternativt använd en trögflytande, söt grillsås, till exempel med Sweet Baby Ray´s.
  3. Ugn: Lägg köttet på galler över plåt med bensidan upp. Glasera ovansidan. Sätt in i ugn. Vänd efter 30 minuter och glasera köttsidan. Lägg samtidigt in katrinplom­mon på plåten för uppvärmning. Tillaga tills mört, cirka 1 timme totalt.
  4. Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Förbered sallad.

Kockens kommentar

Revbensspjäll är något av det enklaste kött som man kan tillaga. I stället för att glacera med honung kan ett kryddigt alternativ väljas, till exempel en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås. Kalla revben fungerar väl som restmat eller på utflykt.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Passar till

Appelsauce (amerikansk äppelmos)

Rödkål

Bakad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem