
Rosanders gräddmarinerade strömming
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 707

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2827 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 19%
Rödlök 1.0 styck 2%
Lingonsylt konserverad 4.0 dl 24%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 4 tim )
- Marinering: Skala och skiva vitlök. Rör samman ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Lägg strömmingsfiléerna i marinaden. Grädden skall täcka helt. Ställ i kylskåp 4-12 timmar.
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Häll rågmjöl med lite salt på en tallrik. Ta ur filéerna ur marinaden. Vik ihop dem och vänd dem i rågmjölet.
- Stek strömmingen i rikligt med matfett på medelhög värme tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
- Skala och finhacka rödlök. Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk, smör eller grädde till lagom konsistens. Rör ner löken. Smaka av med salt, peppar.
Kockens kommentar
Måns Rosander, medarbetare i radioprogrammet Meny, avlade sitt kockprov på Operakällaren med detta recept. Han tillförde vitlök och senap till restaurangens klassiska gräddmarinerade strömming.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)