Rosanders gräddmarinerade strömming
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Rödlök

1.0 

styck

Lingonsylt konserverad

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rosanders gräddmarinerade strömming

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 707

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2827 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 511 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 19%

Rödlök 1.0 styck 2%

Lingonsylt konserverad 4.0 dl 24%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 4 tim )

  1. Marinering: Skala och skiva vitlök. Rör samman ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Lägg strömmingsfiléerna i marinaden. Grädden skall täcka helt. Ställ i kylskåp 4-12 timmar.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Häll rågmjöl med lite salt på en tallrik. Ta ur filéerna ur marinaden. Vik ihop dem och vänd dem i rågmjölet.
  4. Stek strömmingen i rikligt med matfett på medelhög värme tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Skala och finhacka rödlök. Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk, smör eller grädde till lagom konsistens. Rör ner löken. Smaka av med salt, peppar.

Kockens kommentar

Måns Rosander, medarbetare i radio­programmet Meny, avlade sitt kockprov på Opera­källaren med detta recept. Han tillförde vitlök och senap till restaurangens klassiska gräddmarinerade strömming. 

Alternativ

Aromsmörsalternativ

Rårörda lingon

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem