
Entrecote med béarnaise och stekta kantareller
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 1009

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4034 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 15%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så pannsteks kött > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
Så pannsteks entrecote > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Förbered: Låt köttet bli rumsvarmt (15-18°C). Skivorna bör vara 2-4 centimeter tjocka. Snitta fettkant/hinna så att köttet inte böjer sig i pannan.
- Sås: Tillaga bearnaise enligt separat recept via länk nedan (tilläggstid 30 minuter), eller värm färdig béarnaise på svag värme enligt anvisning på förpackning.
- Svamp: Rensa svamp och skär i mindre bitar. Hetta upp en panna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr i några minuter. Tillsätt smör och stek några minuter tills svampen skrumpnat och fått fin färg. Lägg åt sidan.
- Potatis: Skala och stek potatis. Klassiskt är att servera pommes frites till denna rätt. Se recept via länk nedan (tilläggstid 2 timmar).
- Sparris: Skär bort torr nedre torr del på sparrisen. Koka upp vatten och låt sparrisen sjuda i cirka 5 minuter.
- Stek: Hetta upp rikligt med smör i panna på högsta värme. Lägg i köttet när smöret slutat fräsa. Stek på var sida lika många minuter som köttet är tjockt i centimeter. Vänd varje halvminut. Det skall fräsa runt köttet hela tiden. Tillsätt mer smör vid behov. Läs mer > Så pannsteks kött.
- Ta ur, salta och peppra. Låt köttet vila i 5 minuter. Servera.
Kockens kommentar
Entrecote är nötdjurets ryggmuskel, mellan ryggbiffen och högreven. Köttkvaliteten varierar stort. Läs mer > klicka på ingrediensen. Laga gärna egen bearnaise vilket är mycket godare än den färdiglagade och inte alls så svårt som ryktet förtäljer (se recept via länk nedan).