Helstekt rödspätta meunière
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Helstekt rödspätta meunière

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3145 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 483 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skölj och rensa fisken. Skinnet är lent och kan gärna vara kvar. Ansa grönsaker.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Blanda mjöl med ströbröd och salt på en tallrik. Vänd fisken i mjölet.
  4. Citronsmör: Riv citronskal, pressa juice. Smält smör och tillsätt olja, citronskal och citronjuice.
  5. Ansa och lättkoka grönsaker.
  6. Hetta upp matfett på medelhög värme i panna och stek fisken på var sida i cirka 4 minuter tills ytan blivit lätt brun.

Kockens kommentar

Laga i ugn = lättare att få allt varmt samtidigt. Stek i het panna 2 minuterper sida. Lägg fisken på ungsplåt och stek färdigt i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem