
Helstekt rödspätta meunière
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skölj och rensa fisken. Skinnet är lent och kan gärna vara kvar. Ansa grönsaker.
- Skala och koka potatis.
- Blanda mjöl med ströbröd och salt på en tallrik. Vänd fisken i mjölet.
- Citronsmör: Riv citronskal, pressa juice. Smält smör och tillsätt olja, citronskal och citronjuice.
- Ansa och lättkoka grönsaker.
- Hetta upp matfett på medelhög värme i panna och stek fisken på var sida i cirka 4 minuter tills ytan blivit lätt brun.
Kockens kommentar
Laga i ugn = lättare att få allt varmt samtidigt. Stek i het panna 2 minuterper sida. Lägg fisken på ungsplåt och stek färdigt i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)