Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 137
            Kcal / portion: 236
            GBR (GI) / port: 7
Recept: 1417 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. 
 - Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter. Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen. 
 - Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ i frysen 1 timme. 
 - Tag ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen i 1 timme.
 - Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda skummet i sorbeten. Ställ in i frysen i cirka 1 timme till, eller tills den har frusit ordentligt. 
 - Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion.
 
Kockens kommentar
Champagnesorbet passar som dessert på finare middagar eller som mellanrätt (mellan för- och huvudrätt). Läs mer > Om sorbet, sherbet.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)