Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 236

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1417 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag.
- Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter. Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.
- Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ i frysen 1 timme.
- Tag ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen i 1 timme.
- Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda skummet i sorbeten. Ställ in i frysen i cirka 1 timme till, eller tills den har frusit ordentligt.
- Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion.
Kockens kommentar
Champagnesorbet passar som dessert på finare middagar eller som mellanrätt (mellan för- och huvudrätt). Läs mer > Om sorbet, sherbet.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)