Ingefärs-och citrusgranité
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 70
            Kcal / portion: 105
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 419 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Sockerlag: Koka vatten, vin och socker tills sockret smält. Låt svalna.
 - Pressa juicen ur grapefrukt, apelsin och satsumas ner i en en vid, platt bunke. Finriv ingefära och häll i bunken.
 - Blanda juice med sockerlag.
 - Ställ i frysen i 1 timme. Rör om cirka var 7:e minut.
 - Lägg upp och servera genast. Granité smälter fort.
 
Kockens kommentar
Denna uppfriskande dessert passar också som mellanrätt på en finare middag (mellan för- och huvudrätt.Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)