Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 3
Recept: 312 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Blanda juice med glögg, limejuice och mineralvatten. Ställ in i frysen i 2 timmar.
- Skrapa den frusna granitén med en gaffel. Servera i små skålar eller skålar.
Alternativ: Byt ut glöggen till granatäppeljuice och ersätt med glöggkryddor. Koka upp juice med kryddor. Dra åt sidan och låt stå i minst 12 timmar.
Kockens kommentar
Denna uppfriskande dessert fungerar också som en paus bland all fet julmat.Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)