Granité på glögg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Granité på glögg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 3

Recept: 312 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 181 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om sorbet, sherbert > Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (15 min )

  1. Blanda juice med glögg, limejuice och mineralvatten. Ställ in i frysen i 2 timmar.
  2. Skrapa den frusna granitén med en gaffel. Servera i små skålar eller skålar.

Alternativ: Byt ut glöggen till granatäppeljuice och ersätt med glöggkryddor. Koka upp juice med kryddor. Dra åt sidan och låt stå i minst 12 timmar.

Kockens kommentar

Denna uppfriskande dessert fungerar också som en paus bland all fet julmat.

Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.

Alternativ

Blodapelsingranité

Ingefärs- och citrusgranité

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem