Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 43
            Kcal / portion: 78
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 312 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Blanda juice med glögg, limejuice och mineralvatten. Ställ in i frysen i 2 timmar.
 - Skrapa den frusna granitén med en gaffel. Servera i små skålar eller skålar.
 
Alternativ: Byt ut glöggen till granatäppeljuice och ersätt med glöggkryddor. Koka upp juice med kryddor. Dra åt sidan och låt stå i minst 12 timmar.
Kockens kommentar
Denna uppfriskande dessert fungerar också som en paus bland all fet julmat.Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)