Skärvassaabborre i gräddsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skärvassaabborre i gräddsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1992 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 385 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 27%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Ta bort inälvor och klipp upp abborrarna i ryggen med en sax och dra av skinnet. Skala och finhacka lök, dill och persilja.
  3. Fräs lök i smör i panna på medelvärme tills den är mjuk. Lägg i dill och persilja. Häll på grädde och lägg i abborrarna.
  4. Låt abborrarna puttra i gräddsåsen ett par minuter tills fiskköttet släpper från benet.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar.

Kockens kommentar

Skärvassa = norra Nämndö, Stockholms skärgård.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem