
Skärvassaabborre i gräddsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis.
- Ta bort inälvor och klipp upp abborrarna i ryggen med en sax och dra av skinnet. Skala och finhacka lök, dill och persilja.
- Fräs lök i smör i panna på medelvärme tills den är mjuk. Lägg i dill och persilja. Häll på grädde och lägg i abborrarna.
- Låt abborrarna puttra i gräddsåsen ett par minuter tills fiskköttet släpper från benet.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
Kockens kommentar
Skärvassa = norra Nämndö, Stockholms skärgård.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)