Abborre i folie
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Abborre i folie

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 431

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1723 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 356 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 30.0 gram 13%

Salt och peppar 0%

Aluminiumfolie %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Borsta rent potatatis eller skala den.
  2. Koka upp saltat vatten i två kastruller. Lägg potatis i den ena och ägg i den andra. Koka både i cirka 7 minuter. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200ºC.
  4. Smöra stora ark av aluminiumfolie. Ett ark per portion. Skär potatisen i skivor och fördela på arken och lägg på filéerna.
  5. Hacka ägg, dill och gräslök. Strö över. Smält resten av smöret och häll över. Salta och peppra. Lägg på ansjovisfiléer.
  6. Vik ihop folien till små paket. Lägg paketen i ugnsfast form eller på plåt. Sätt i ugn i 15-20 minuter.

Kockens kommentar

Foliepaketet kan med fördel även läggas på utegrillen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem