Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 431

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1723 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Borsta rent potatatis eller skala den.
- Koka upp saltat vatten i två kastruller. Lägg potatis i den ena och ägg i den andra. Koka både i cirka 7 minuter. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Smöra stora ark av aluminiumfolie. Ett ark per portion. Skär potatisen i skivor och fördela på arken och lägg på filéerna.
- Hacka ägg, dill och gräslök. Strö över. Smält resten av smöret och häll över. Salta och peppra. Lägg på ansjovisfiléer.
- Vik ihop folien till små paket. Lägg paketen i ugnsfast form eller på plåt. Sätt i ugn i 15-20 minuter.
Kockens kommentar
Foliepaketet kan med fördel även läggas på utegrillen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)