
Saffranscurd (smörgåspålägg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Saffran 0.3 gram 0%
Ägg 3.0 styck 9%
Smör normalsaltat 125.0 gram 44%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Tvätta apelsin och citron. Finriv skalet på apelsin och hälften av citron. Press ut saften ur frukten i en kastrull.
- Tillsätt skal, saffran, socker och ägg. Låt sjuda på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka!
- Ta av från plattan och vispa ner smör klickvis.
- Häll krämen på glasburk. Låt stelna i kyl. Hållbar i cirka 1 vecka. Kan frysas. Använd som pålägg på bröd eller skorpor.
Kockens kommentar
Saffranscurd passar väl som pålägg till scones eller skorpor. Saffran passar extra bra till jul och utan saffran blir det vanlig engelsk curd. Afternoon tea med scones, curd och vispad grädde är en engelsk klassiker.