Souvlaki med pita, grekiskt grillkött i bröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Om marinering >

 

 

Om grillning, halstring >

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Souvlaki med pita, grekiskt grillkött i bröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 506

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 334 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om marinering > Äts ej

Om grillning, halstring > Äts ej

Om utegrillning > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )

Se film, klicka på "Tony Kavalieros" under bilden ovan.

  1. Pitabröd: Baka pitabröd om hemlagat önskas (= enkelt fixat på 1 timme, se dito recept). Finns färdiglagad att köpa i butik.
  2. Förbered grillning.
  3. Putsa och tärna köttet.
  4. Marinad: Blanda marinad enligt eget önskemål. Ingredienslistan enligt filmen och mängd = det som äts, men blanda gärna större sats.
  5. Blanda köttbitarna med marinaden i en skål och låt stå i 1 timme.
  6. Tzatziki: Riv gurka. Salta. Pressa ut vätska med handen. Skala och riv vitlök. Finhacka mynta. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av. Ställ in i kylskåp.
  7. Tillbehör: Skiva tomater. Skala lök, halvera och skär i tunna skivor. Finhacka persilja. Lägg i separata skålar.
  8. Grilla: Trä köttet på grillspett. Lägg på grillen och grilla tills genomstekt i cirka 8 minuter. Pensla gärna med överbliven marinad. Värm brödet på indirekt värme.
  9. Servera: Skär av ena änden på pitabrödet så att en öppning på håligheten bildas. Låt gästerna själva fylla brödet med kött, tzatziki och tillbehör.

Kockens kommentar

Souvlaki/-a (grek. från souvia = grillspett) även kallad kalamaki är klassisk grekisk maträtt, det vill säga kött på spett. Vanligen fläskkött eller kyckling. Även grönsaker kan ingå på spettet. Här serverat i lika klassiska pitabröd (läs mer > Om pitabröd).

Alternativ

Hembakat pitabröd

Pitabröd med kyckling

Grillade pitapckets med innerfilé

Kycklingfilé i pitabröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem