
Souvlaki med pita, grekiskt grillkött i bröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 506

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om marinering > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
Om utegrillning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )
Se film, klicka på "Tony Kavalieros" under bilden ovan.
- Pitabröd: Baka pitabröd om hemlagat önskas (= enkelt fixat på 1 timme, se dito recept). Finns färdiglagad att köpa i butik.
- Förbered grillning.
- Putsa och tärna köttet.
- Marinad: Blanda marinad enligt eget önskemål. Ingredienslistan enligt filmen och mängd = det som äts, men blanda gärna större sats.
- Blanda köttbitarna med marinaden i en skål och låt stå i 1 timme.
- Tzatziki: Riv gurka. Salta. Pressa ut vätska med handen. Skala och riv vitlök. Finhacka mynta. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av. Ställ in i kylskåp.
- Tillbehör: Skiva tomater. Skala lök, halvera och skär i tunna skivor. Finhacka persilja. Lägg i separata skålar.
- Grilla: Trä köttet på grillspett. Lägg på grillen och grilla tills genomstekt i cirka 8 minuter. Pensla gärna med överbliven marinad. Värm brödet på indirekt värme.
- Servera: Skär av ena änden på pitabrödet så att en öppning på håligheten bildas. Låt gästerna själva fylla brödet med kött, tzatziki och tillbehör.