Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Fiskpincett >

 

 

Så lagas sik >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 575 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Fiskpincett > Äts ej

Så lagas sik > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Fänkål: Skär fänkålen i långa bitar. Skiva lök. Lägg i skål och tillsätt vin, dill, salt och socker. Låt marinera i 1 timme.
  2. Salsa: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomater. Blanda med socker med vinäger.
  3. Sätt ugnen på 175°C (el. 225°C, se kommentar).
  4. Fisk: Fjälla fisken vid behov och gör några snitt i skinnet på båda sidor. Rensa ut magen och skölj rent i kallt vatten. Skär ut rygg-/bukben. Vik upp fisken och noppa ut småbenen med pincett eller plattång. Gnid in fisken med salt och peppar.
  5. Skiva tomat. Fyll fisken med smörklickar, tomat och dill. Bind ihop den med snöre. Gnid in utsidan med matolja.
  6. Tillaga: Ta upp fänkålslöken ur marinaden. Stek den i olja någon minut tills den fått färg. Tillsätt lite marinad och låt koka in i ett par minuter.
  7. Stek fisken i het panna på vardera sidan cirka fyra minuter. Flytta den till en ungsform och grädda den i ugnen cirka fem minuter (eller stek direkt i ugnen, se kommentar).
  8. Lägg upp och garnera med dillkvistar.

Kockens kommentar

Fisken kan också ugnslagas utan att pannstekas. Sätt i så fall ugnen på 225°C. Lägg fisken på smord plåt och sätt in den i 20-40 minuter beroende på fiskens tjocklek. En lite finare salsa får man om man förväller (hastigt kokar) tomaterna och drar bort skinnet.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem