Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Koka potatis.
- Finhacka gräslök och dill.
- Lägg lax i en gratängform, salta och peppra. Smula över buljongtärning. Lägg på gräslök och dill. Slå över vinäger och grädde.
- Gratinera i ugnen cirka 25 minuter.
Kockens kommentar
Detta är en syrlig rätt, om du vill ha lite mindre syrligt använd mindre vinäger eller byt ut mot vitt vin.
Tips! Tillsätt lite socker för att neutralisera syran.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)